Moet iets af zijn om te beginnen?

Mijn website springt er niet uit en is niet optimaal. Mijn Facebookpagina is verre van af, er mag best wel een artikel verschijnen, spelfouten en de foto's en de vormgeving zijn niet professioneel.... Ach er zou zoveel verbeteringen aan al die uitingen kunnen worden gebracht.

Misschien herken jij die gedachten wel dat er eerst van alles af dient te zijn voordat je naar buiten kunt treden en je zichtbaar kunt maken alvorens je begint.

Maar wanneer is het dan “af”? Wanneer is het dan “af” genoeg om te beginnen?
Bij mij leeft een andere gedachte: namelijk dat ik begin met wat ik wil doen en dat al die andere dingen zoals visitekaartjes, folders, website, Facebook, Instagram, etc., van secundair belang zijn.

Het zou wat zijn zeg! Al die mensen die inmiddels van mijn diensten gebruik hebben gemaakt zouden dan nog steeds niet bediend zijn geweest.

Neem nu die politieagente van de bereden politie: zij had vanwege alles wat ze mee had gemaakt #PTSS opgelopen. Ze belde mij voor een afspraak. Had ik haar dan moeten afwijzen omdat mijn website of mijn Facebookpagina nog niet af was en dat ik pas zou beginnen wanneer alles geregeld was?

Nee! Als ik iets heb geleerd tijdens mijn jaar #365dagensuccesvol van Arjan & David , is het wel dat het niet af of perfect hoeft te zijn om te beginnen en te stralen.

Natuurlijk ben ik naar die agente gegaan en zij is van haar PTSS af en werkt weer volledig.
Dat is waar mijn hart naar uit gaat. Dat is waar mijn passie ligt en wanneer mijn ikigai vermeld “liefde delen” is het dat wat ik die dag ga doen: er voor iemand zijn.

Wat is er voor jou nodig om vandaag te beginnen? Wanneer is het voor jou “af” genoeg om te starten?