Ben je in een staat van GROEI of BESCHERMING?

Het is niet voor niets dat mensen die stress ervaren, ook te maken kunnen krijgen met lichamelijke problemen. 
Zelf heb ik dit ook ervaren in tijden van stress en de gevolgen daarvan: PTSS, burnout en overspannenheid. Lichamelijk ging het toen rap bergafwaarts. Het effect van weer in een status van groei te zijn is fenomenaal.

Vecht of vlucht mechanisme

Dr. Bruce Lipton legt in klare taal uit wat er gebeurt met ons lichaam wanneer het in een staat van groei komt of wanneer het in een staat van bescherming komt en het vecht of vlucht mechanisme in werking treedt.

In de begeleiding van mijn cliënten is het eigenlijk altijd het doel om in een staat van groei te komen. Het resultaat van cliënten met PTSS-klachten is snel zichtbaar. Het eerste wat ze mij aangeven is dat ze verlichting voelen, ontspanning, meer vrijheid de dingen te doen die hen vervulling geven of plezier geven. Daarbij geven ze altijd aan dat er lichamelijk ontspanning gevoeld wordt en plaatsen in het lichaam die beklemd voelden loslaten. Ook het gevoel te moeten vechten is dan al gauw verleden tijd.

Ik vind het altijd weer mooi om getuige te mogen zijn van hoe een cliënt tijdens een sessie bij mij de stress en het trauma loslaat en opnieuw opbloeit. 

 

Wil je dat ook? Meld je dan nu aan voor het Kick Start Traject!

Kick Start Traject ©

Persoonlijke verhalen:​