Veteranen in de steek gelaten

Veteranen in de steek gelaten

Schrijnend hoe er omgegaan wordt met onze veteranen die last hebben van PTSS. Ik vind dan ook dat onze veteranen op dit gebied behoorlijk in de steek worden gelaten.

‘Veteraan wordt nu pas geholpen als-ie piept’, zo kopt het artikel in het NRC van 24 juni 2019.  Buiten het feit om dat mensen door PTSS-klachten arbeidsongeschikt worden, heeft het leven met herbelevingen, de opgekropte en licht ontvlambare boosheid, etc., die eigenlijk voortkomt uit angst, grote gevolgen voor het dagelijks functioneren alleen en in de sociale omgeving. Het gezinsleven wordt vaak volledig op zijn kop gezet en ontwricht. Er kunnen uitbarstingen plaatsvinden vanwege de kleinste futiliteiten. Voor diegene die het trauma niet verwerkt krijgt, wordt het trauma hierdoor alleen maar erger. Ik heb zelf ervaren dat de hulp die regulier wordt geboden niet effectief en doeltreffend is en zeker niet gericht is op datgene wat ik nodig had. 

Ik heb zelf mogen ervaren dat klachten die veroorzaakt worden door traumatische ervaringen snel te verwerken zijn met de juiste coaching. In slechts enkele sessies kan de beleving van de cliënt drastisch veranderen en het trauma veranderen in een verhaal dat verteld kan worden vanuit een normaal perspectief. Hierdoor veranderd het dagelijkse leven direct in positieve zin en hebben zowel de cliënt als zijn/haar directe omgeving daar direct profijt van.

Dat is wat ik niet alleen zelf heb ervaren, maar ook ervaar bij de cliënten in mijn coachingspraktijk. Met het oog op de cliëntervaringen, heb ik het Kick Start Traject ontwikkeld. Daarbij staat de transformatie van de beleving van het trauma centraal voor eenieder die significant zijn kwaliteit van leven wil verbeteren.

Bedenk je maar eens in wat dat voor je betekenen kan:

   🎯  in alle situaties de rust te kunnen bewaren en schaamteloos jezelf te blijven

   🎯  opnieuw stressvrij je werk en je dagelijkse dingen te doen

   🎯  zonder herbelevingen de dagen door te komen

   🎯  weer meer energie te hebben

   🎯  vrij te leven

   🎯  helemaal jezelf te zijn en te doen wat jij wilt, ongeacht wat anderen ervan denken

   🎯  vrijuit te durven spreken

   🎯  helemaal door te slapen en uitgerust op te staan

   🎯  zonder verslavende middelen of medicatie van het leven te genieten

Wil je zelf concrete stappen maken en jouw situatie verbeteren? Neem dan contact met me op!

Kick Start Traject ©

Persoonlijke verhalen:​