“Wat nu?” zult u denken…

“Wat nu?” zult u denken…

“Wat nu?” Zult u misschien denken, maar eigenlijk is het logisch dat ik als traumacoach met mijn cliënten ook over voeding praat.

De darmen worden immers gezien als het buikbrein en deze produceren ongelooflijk veel stoffen die een goed functioneren van de hersenen in bevorderen.

Wanneer je weet dat diezelfde hersenen voor een groot deel uit vetzuren bestaan en dat c.a. 60% daarvan uit omega 3 DHA vetzuren, dan kun je je wel bedenken dat als daar een tekort aan is dat de hersenen ook niet optimaal kunnen functioneren. Bij langdurige stress wordt a.h.w. DHA gesoupeerd en ontstaan er tekorten.

Ook het besef dat een onbalans tussen omega 6 en 3 zorgt voor laaggradige ontstekingen kan ik daarbij niet negeren. Ieder lichaam is uniek en vind zijn eigen oplossingen voor deze laaggradige ontstekingen. Wanneer je googled op laaggradige ontstekingen en auto immuunziektes dan zie foto’s vanuit duizenden verschillende sites met oplossingen die het lijf kan bedenken daarvoor en daar wordt je ook niet blij van.

Alles bij elkaar zorgt ervoor dat omstandigheden voor de hersenen en het lichaam optimaal zijn om te functioneren en dat begint bij een gezonde balans tussen omega 6 en 3.

Ook ik gebruik deze producten en zal hier ook mijn eigen ervaringen delen.Wil je nu meer weten?

Neem dan contact met me op of lees onderstaand blog eens:
Wat zijn essentiële vetzuren en waarom zijn ze zo belangrijk?