Beachvolleybalster Riikka Lehtonen

Beachvolleybalster Riikka Lehtonen

Beachvolleybalster Riikka Lehtonen uit Finland is een doorzetter en een voorbeeld voor velen.

Riikka Lehtonen wordt geprezen als de meest succesvolle volleybalster in Finland en heeft haar talenten met verschillende profclubs in heel Europa gedeeld. Ze speelde 14 jaar professioneel voordat haar carrière echt een hoogtepunt bereikte met beachvolleybal.

Sinds 2014 doet Riikka mee aan de FIVB Beach Volleyball World Tour. Nu staat ze met haar voeten in het buitenlandse zand en heeft ze haar zinnen gezet op de Olympische Spelen. Met haar 41 jaar is Riikka een inspiratie voor vrouwen over de hele wereld. Ze laat zien dat leeftijd geen belemmering is om een succesvol professioneel sporter te worden.

Over de prijzen en onderscheidingen die ze heeft ontvangen:

“De hoogtepunten in mijn volleybalcarrière waren onder andere het winnen van de gouden medaille in de Champions League, twee jaar achter elkaar, plus de prijs voor beste serveerder, het winnen van goud in de Challenge Cup en de prijs voor beste aanvaller. Ik won drie jaar op rij goud tijdens het Franse Kampioenschap. Eenmaal goud op het Italiaanse Kampioenschap “scudetto” en de Italiaanse beker, en eenmaal goud op het Kampioenschap van de Malediven.

Ik heb jaren achtereen de gouden medaille behaald bij de Finse kampioenschappen en de Finse Cup. Met beachvolleybal ben ik vijfde geworden op het Europees Kampioenschap, negende op het Wereldkampioenschap en heb ik de zilveren medaille gewonnen tijdens de World Tour.”

De uitdagingen 

Mijn eerste beachvolleybaltoernooi was extreem zwaar, omdat ik een volledig ‘nieuwe’ sport op professioneel niveau speelde. Mijn volleybalervaring (alle spelers en hun vaardigheden kennen) kon ik niet meer gebruiken en het ging geestelijk slechter met me. Dat was altijd mijn kracht geweest. Maar ik wilde de Olympische Spelen bereiken in de kleuren van Finland.

Ik kwam steeds dichter bij de leeftijd om te stoppen, maar ik werd steeds beter. Mijn droom is mijn professionele carrière voort te zetten en te eindigen waar het begon in 1999 – in Parijs 2024.”

Wat wist u van de Omega-6:3 verhouding als professioneel sporter?

“Ik wist er niets van. Maar nu begrijp ik hoe belangrijk het is om onze Omega-6:3 verhouding in balans te brengen. Ik was oprecht verbaasd toen ik mijn Omega-6:3 verhouding ontdekte, want ik dacht altijd dat ik gezond was. Zinzino heeft me geholpen mijn lichaam weer in balans te krijgen.”

“Ik gebruik BalanceOil, Xtend en LeanShake. Ik ben erg enthousiast over deze producten.”

Welke invloed hebben deze supplementen op uw prestaties?

“Ik heb altijd LeanShake bij me en neem er regelmatig twee per dag. Omdat ik één of twee keer per dag train, is dit het perfecte drankje voor onderweg, tussen de maaltijden door. Het is ook ideaal voor als ik op reis ben en geen goede voeding kan krijgen. Het geeft me een voldaan gevoel. De Xtend capsules ondersteunen mijn fysieke gezondheid, energie en prestaties.”

Waarom zouden mensen BalanceOil moeten nemen?

“Ik vind deze producten geweldig voor iedereen die een gezonde levensstijl wil leiden. Als u voor uw lichaam wilt zorgen en topprestaties wilt leveren, zullen deze producten u daarbij helpen. Ik gebruik graag Zinzino supplementen.”

Omschrijf uw ervaring met Zinzino in één zin.

“Ik ben nog nooit zo gezond geweest!”

Volg Riikka’s reis naar haar volgende wedstrijden en verder op Instagram en Twitter. Haar uitgebreide lijst van medailles en prestaties kunt u hier bekijken.