GAAT ER AL EEN LAMPJE BRANDEN?

GAAT ER AL EEN LAMPJE BRANDEN?

Ik maak al tijden gebruik van allerlei metaforen voor wat ik doe en waarom ik dingen doe.

Één daarvan is die van de bestuurder en de auto. 

Stel je eens voor dat jij getraumatiseerd bent. Hoe doe je dan de dingen? Het zal een beetje zijn als een bestuurder van een auto, als je al durft te rijden natuurlijk en als je dan die auto bestuurd, dan zal dat waarschijnlijk niet zo soepeltjes gaan. Je kijkt schichtig om je heen en maakt abrupte stuurbewegingen. Je rijdt te hard, of misschien te langzaam en als je moet schakelen, dan is het hoorbaar dat het met het koppelen niet zo goed gaat. Geen pretje voor bijrijders en wanneer er eieren op de achterbank zouden liggen, dan zitten die na de eerste keer dat jij abrupt remt tegen de voorruit.

Hoe anders is het dan wanneer jij jouw trauma verwerkt hebt. Dan gaat dat rijden van een leien dakje zo soepeltjes. Een genot voor bijrijders om bij jou in de auto te zitten en als je al eieren op de achterbank zou leggen, dan liggen die daar nog keurig nadat de rit tot een einde is gekomen en jij jouw auto hebt geparkeerd.

Dat is waar ik mensen in begeleidt, van trauma naar ontspannen en moeiteloos leven.

HET BRANDENDE LICHTJE OP JE DASHBOARD

Al een aantal jaren leg ik dan uit dat wanneer jij als bestuurder weer vloeiend rijdt, dat het dan nog niet gedaan is. Net als voor jouw brein zijn er ook nog een fysieke omstandigheden die van invloed zijn op het optimaal functioneren van jouw brein.

Je kunt nog zo’n goede chauffeur zijn, maar als er te weinig motorollie in het motorblok zit, het koelvloeistof niveau te laag is, of de bandenspanning niet op orde is, dan kan er nog steeds van alles fout gaan. Je weet alleen niet wat en wanneer.

Nu is het wel handig dat in een auto er dan op het dashboard een lampje gaat branden. Wanneer dat zo is, dan is het duidelijk dat er iets aan de hand is en dat je dan actie moet ondernemen. Soms kunnen we dat zelf en soms moeten we dan naar de garage om het op te lossen.

En daar zit nu de crux! Ik weet niet hoe het bij jouw zit, maar ik heb geen dashboardlampjes op mijn voorhoofd of op mijn borst.

Oliepeil 

Geen nood hoor. Ik wist eerst ook helemaal niks van laaggradige ontstekingen, omega 6 en 3 balans, de omega 3 index, of de mentale kracht index bijvoorbeeld en ook niet over de gevolgen ervan op ons lichaam en ons brein.

Nu weet ik inmiddels dat je dit kunt meten en daarom vind ik het ook belangrijk dat mijn cliënten dit weten. Ik weet uit eigen ervaring dat de oplossing enorm kan helpen met waar je mee te maken hebt en dat het in ieder geval je gezondheid met bewijs op een hoger niveau brengt.

Ja, ik kan me voorstellen dat je hier voor jezelf meer van wilt weten voor jouw gezondheidssituatie en als jij net als ik een praktijk hebt, zelfs om te kijken of het ook van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw praktijk en jouw cliënten.

Dus ja, laat eens jouw olie peilen en neem contact met me op!

Gezonde groet,

Anton