Wist jij dat sinds 2016 Europese patiΓ«ntenverenigingen de 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏 π‘­π’†π’“π’•π’Šπ’π’Šπ’•π’š π‘Ύπ’†π’†π’Œ organiseren? Het is een initiatief van de koepelorganisatie Fertility Europe. In Nederland geeft Freya invulling aan de Week van de Vruchtbaarheid. Het doel van deze themaweek is vooral meer begrip voor de situatie van mensen voor wie zwanger worden niet vanzelf gaat.

Hoe het is om een kind te willen en er nog geen te hebben, daar hebben Els en ik beide ervaring mee. Els heeft ruim 8 jaren in spanning gezeten of er wel een kleintje zou komen. Voor mij was vanwege mijn ervaring in mijn vorige relatie met 4 miskramen en een vasectomie dat hele hoofdstuk al afgesloten.

Het onmogelijke toch mogelijk

Els vroeg me in 2018 of ik vader wilde worden van haar kinderen. Ik vond dat heel bijzonder natuurlijk, maar ik antwoorde dat het niet kon i.v.m. die vasectomie. De gedachte dat die operatie niet terug te draaien zou zijn, was bij mij diep geworteld omdat ik bij de opererende arts daarvoor had moeten tekenen.

Niets bleek minder waar. Nadat Els mij op de mogelijkheid van een hersteloperatie in de Vasovaso Kliniek gevestigd in het Slingeland Ziekenhuis had gewezen, volgde er bij mij alsnog een diepgaand zelfonderzoek of ik het zelf nog steeds echt wilde. Het antwoord daarop was een volmondig β€œja” en in 2018 vond die operatie met groot succes plaats. Alles was goed aangesloten, het sperma in grote getale aanwezig en voorzien van top zwemmertjes.

Toch duurde het nog lang voordat onze kleine zich aankondigde.

Zwangerschapsfoto, door Mirjam Lensink https://lens-inc.nl/

Blijkbaar was er nog iets meer nodig om zwanger te worden. Wat wij toen nog niet wisten was dat omega-3, van grote invloed kan zijn op het hele proces van bevruchting. En ook op de verdere ontwikkeling van de baby.

Om geheel andere redenen was ik begonnen met de inname van o.a. de BalanceOil+, waarvan de dosering was vastgesteld a.h.v. een laboratoriumtest. Ook Els was gelijktijdig emee begonnen in november 2019. Het doel van het innemen van deze en andere supplementen was het verbeteren van onze gezondheid op celniveau, maar in februari 2020 was de verrassing groot en waren we ineens in blijde verwachting.

Natuurlijk, er spelen tal van factoren mee, maar wij weten nu ook dat deze goed werkende omega-3 die wij gebruiken zeker bijgedragen heeft in onze situatie.

Wil je meer weten? Bekijk dan hieronder de uitlegvideo Moeder en Kind: Gezondeheid begint in de baarmoeder die we samen hebben gemaakt.