WAAROM KWETSBAAR ZIJN ZO PIJNLIJK IS

Dit herken je vast wel: Je wilt graag dat anderen je waarderen en aardig vinden. Je raakt van streek wanneer iemand commentaar of kritiek heeft. Wanneer het een onbekende is dan kun je het misschien nog wegwuiven met: “Ach, ik ken je niet, wat heb ik met jou te maken? Ga weg!” Wellicht zeg je dat wel in veel kleurrijker bewoording. Je zegt dat het je niet raakt, maar ergens doet het toch pijn.  Wanneer het een bekende is, dan doet het pas echt pijn. Helemaal als je vreselijk je best hebt gedaan. Je bent dan ook van slag wanneer de ander het niet ziet of waardeert.

Of misschien heb je nu wel het idee dat je op een goede plek staat ten opzichte van de mensen in je omgeving. Je weet het zeker! Je voelt het aan alles! Vanaf nu kan de pijn helen en zal alles anders gaan. Deze keer is het écht anders, want je wordt gezien en gewaardeerd. En toch na een tijdje merk je dat er toch weer de bekende barstjes komen in dit geluksgevoel. Je komt erachter dat je aan het wachten bent op goedkeuring van die ander en dat je eigenlijk nog steeds volgens je “oude” verwachtingspatroon leeft. Je gevoel van geluk blijkt nog steeds afhankelijk van wat de ander van je vindt.

HOE DIT KAN

Zelf heb ik (Anton) ervaren hoe pijnlijk ‘kwetsbaar zijn’ is, totdat ik inzag dat ik daardoor volledig afhankelijk was van hoe anderen over mij dachten. Het was uitermate frustrerend wanneer de ander kritiek had of mij afwees. Dit zorgde ervoor dat ik mezelf altijd op de laatste plaats zette en maakte me doodongelukkig. Vanaf het moment dat ik mij raakbaar op ging stellen, in plaats van kwetsbaar, veranderde mijn leven drastisch. Nu ben ik open, heb ik mijzelf op de eerste plaats gezet en is het leven daardoor makkelijker geworden. Nu herken ik goed wat van mij is en wat van de ander. Dat willen Els en ik graag met jullie willen delen. 

Dus wil je ook graag begrijpen waarom het zo pijnlijk is om je kwetsbaar op te stellen en wat het verschil is met raakbaar zijn? Wil je ervaren hoe ook jij deze veranderingen aan kunt brengen in je eigen leven? Wil jij meer zachtheid en geluk ervaren?

Wil jij ook graag beter om kunnen gaan met kritiek, keiharde afwijzing? Wil ook ervaren wat het verschil is in kwetsbaar zijn of raakbaar en hoe dat jouw levensgeluk beïnvloed? 

Echt Jezelf Zijn – 2 – “Ik en mijn kwetsbaarheid”

Kom dan naar onze workshop naar de workshop “Echt Jezelf Zijn – 2- Ik en mijn kwetsbaarheid” . Hier gaan we jou leren en laten ervaren wat er tussen jou en je verlangen staat om te veranderen.

Na deze workshop kun je beter omgaan met kritiek en afwijzing. Herkennen wanneer jij jezelf kwetsbaar opstelt of juist raakbaar. Dit herken je dan ook bij anderen, waardoor je anders kunt reageren. Ook herken je dan de gevoelens die bij “raakbaar zijn” horen en hoe dat bijdraagt aan jouw beleving van geluk. Daarnaast zul je merken dat openheid vrijheid betekend. We geven je voldoende tools waarmee je deze patronen kunt veranderen en raakbaarheid kunt integreren in je leven.

Workshops

Elk jaar geven wij diverse workshops die jou meer inzicht geven over hoe jij je leven kunt veranderen. We leren je o.a. over de bodyguard, kwetsbaarheid en stress en geven je direct bruikbare informatie over hoe je met die onderwerpen anders om kunt gaan. We leren het je niet alleen, we laten je het ook voelen.

Hiernaast in de workshopkalender vind je de data terug.

In de workshopkalender vind je alle evenementen aan waar jij je voor kunt aanmelden van: