Jaarprogramma 2019, ervaringen Saskia

WAT EEN GEWELDIG JAAR WAS 2019!

In 2019 heb ik het jaarprogramma bij Anton en Els van ‘Echt Jezelf Zijn’ gevolgd. De opbouw was heel erg mooi en meteen de eerste sessie was al pakkend, intens en heel doeltreffend.

Het mooie vind ik dat er in elke sessie weer heel erg werd ingespeeld op actuele zaken maar er was ook altijd ruimte is voor een interventie of iets wat op dat moment nodig is. Als er bijvoorbeeld een trauma of blokkade aan de oppervlakte kwam, dan werd deze zonder enige twijfel direct opgepakt en iets mee gedaan, dit ging elke keer anders, elke keer op gevoel en kennis aangepakt.

Het is zo moeilijk te beschrijven wat de sessies doen, ze zijn zo bijzonder, zo uniek, zo waardevol en zo alles veranderend.

HOE ALLES VERANDERDE IN MIJN DAGELIJKSE LEVEN

Gaandeweg het jaar kwam er heel veel aan het licht, uit mijn verre verleden maar ook gebeurtenissen uit de laatste jaren die veel met mij gedaan hadden.

Zo kwamen er een aantal trauma’s voorbij die we gelijk met beide handen hebben aangepakt. Anton en Els voelde mij en de situatie hierin elke keer weer perfect aan en legde de vinger elke keer weer op precies de goede plek. Zij wisten mij hierin zo te begeleiden dat ik er vol in ging en er steeds weer beter en lichter uitkwam.

Na elke sessie voelde ik mij letterlijk lichter, vrijer en nog voller met liefde dan daarvoor. Het leek en lijkt soms nog steeds, als een sprookje. Het kan écht, ik kan mij écht zo voelen.

Ik mag er helemaal zijn. Ook mijn “down’s” en ik heb geleerd hoe daarmee om te gaan en ook van die momenten het beste te maken en er vooral ook van te genieten. Ik omarm ze nu want ook die momenten horen bij mij en juist deze “down’s” zorgen voor fantastische “up’s”! Ik voel me daardoor steeds meer in balans en de down’s ervaar ik als veel lichter en minder intens. Dat is heel erg prettig, ik blijf er niet meer in hangen maar ik laat me nu meevoeren met de stroming, vol liefde.

Ik had veel onzekerheden, veel last van emotionele schommelingen, ervaarde veel spanning en kon maar moeilijk echt voelen, dacht ik, ik zat vooral heel erg veel in mijn hoofd.
Dankzij de sessies met Anton en Els, tijdens de zoom maar ook de 1 op 1, leerde ik dat ik heel goed kon voelen en hoe ik dat in alle dagelijkse dingen kon toepassen ook, hoe ik bewust uit mijn hoofd kon komen daarvoor.

Wat ik nog fijner vind is dat ik leerde om echt van mijzelf te houden, mijzelf lief te hebben, goed voor mijzelf te zorgen. Daarbij heb ik geleerd om keuzes te maken die goed bij mij passen, zonder ze te maken omdat ik denk dat die van mij verwacht worden.

Zo kies ik nu regelmatig voor een date avond met mijzelf en heb ik een opblaasbaar ligbad gekocht omdat badderen mij zo ontspant en echt een heerlijk rustmoment voor mijzelf is. Zo verwen ik mijzelf regelmatig met een avondje in bad met kaarslicht en een heerlijk boek of serie kijkend. Gewoon omdat het mij zo goed doet.

Ik plan nu ook bewust leuke uitjes samen met mijn dochter in. Zoals laatst voor mijn verjaardag: 2 dagen en een nachtje samen weg, samen mijn verjaardag vieren. Wat hebben we genoten en wat doen zulke dingen ons goed. Wetende dat mijn ouders bijvoorbeeld het niet leuk vinden dat wij er niet zijn met mijn verjaardag. Dat laat ik nu bij hen liggen. Ik kies nu voor mijzelf en wat mij en ons, goed doet en gelukkig maakt.

Ik merkte dat ik voorheen veel, soms heel veel deed omdat dat van mij verwacht werd, of omdat ik dacht dat dat van mij verwacht werd en daarbij vergat ik mijzelf dan vaak. Dat ik dit steeds minder doe, vaak al zonder dat ik daarbij nadenk, is echt een groot cadeau en voelt zo fijn, zo bevrijdend.

MIJN VERLANGEN BEGIN VAN HET JAAR

Na een jaar het programma van 365 dagen succesvol gedaan te hebben, merkte ik dat ik behoefte had aan meer diepgang. Ik was klaar voor de sprong in het diepe, klaar voor de duik diep in mijzelf en daar eens flink rondkijken, voelen en opruimen.

 

Dit traject kwam op mijn pad en ik was er gelijk enthousiast over. Erg spannend vond ik het ook, bang ergens zelfs voor wat ik allemaal tegen zou gaan komen in dit jaar. Ik wist dat dit veel dieper zou gaan, dieper misschien wel dan ik me voor zou kunnen stellen. Ik voelde gelijk heel sterk dat dat ook precies was wat ik nodig had om verder te kunnen, om echt te kunnen stralen, om vol in het licht te kunnen staan en los te komen van allerlei dingen die mij daarin tegenhielden.

Ik wilde vrij zijn! Vrijheid en liefde in de puurste vorm kunnen ervaren en simpelweg gelukkig en licht in het leven kunnen staan.

Ik wilde graag de diepte in, ondanks mijn angst voor wat ik tegen zou gaan komen, want veel in mijn verleden was nog als een zwart gat, een grote waas. Ik voelde er van alles bij maar herinneringen had ik nog maar weinig. Mijn intentie diep te gaan en alles aan te pakken wat ik daar tegen zou komen om mij los te maken van alles wat mij toen nog tegenhield. Dit is gelukt, veel beter nog dan ik ooit had kunnen dromen!

Mijn jaarthema werd “this is me!” Het was tijd om mijn ware ik in het licht te zetten, te omarmen, te accepteren en lief te hebben zoals ik ben en zoals ik er mag zijn.

MIJN TRANSFORMATIE

Die transformatie is niet met een paar woorden te omschrijven, ik ben een compleet ander mens geworden. Ik sta zo anders in het leven nu.

 

De onlinesessies en de 1 op 1 hebben een grote impact gehad en heel erg veel veranderd. Zo ben ik de angst voor mijn ex-man kwijt, ga ik heel anders met tegenslagen en onzekerheden in het leven om en geniet ik zoveel meer van bijvoorbeeld kleine dingen. Ik hoor nu elke ochtend, wanneer ik de badkamer inloop, vogeltjes fluiten in de boom voor ons huis, elke ochtend geeft me dat weer een glimlach en een warm gevoel, voorheen hoorde ik ze niet eens.

Ik straal nu. Ik kijk anders uit mijn ogen. Dat krijg ik regelmatig tegenwoordig te horen van bekenden, maar zeker ook van vreemden op straat of in de supermarkt bijvoorbeeld. Dat doet me goed, ik word er blij van en ik heb het niet meer nodig om mij goed te voelen over mijzelf, het zijn een soort bonussen die ik krijg en dat is fijn.

 

Nog zo’n transformatie: bevestiging heb ik steeds minder nodig om mij goed te voelen, in mijn werk soms nog wel een beetje, maar dat is omdat dat veelal nieuwe werkzaamheden zijn voor me, maar verder haal ik de bevestiging vooral bij mijzelf. Als het goed voelt, is het goed voor mij.

Ik kan nu zeggen dat ik trots ben op mijzelf, op waar ik sta in het leven, wie ik ben en wat ik doe, ik zeg dat regelmatig hardop tegen mijzelf, vol liefde en dat is zo heerlijk! Ik heb niemand meer nodig om gelukkig te zijn, ik ben niet meer afhankelijk.

DE VERBETERINGEN IN MIJN LEVEN

De waarde van deze transformaties voor mij is zo omvangrijk.

Ik ben vrij, ik ben liefde en ik voel me fantastisch, ook als het even tegenzit. Ik heb mijzelf en mijn verleden leren accepteren en omarmen en voor mijzelf leren kiezen. Ik heb geleerd echt van mijzelf te houden, zoals ik dat voorheen nooit had gekund.

Ik gooi dromen en wensen vol liefde en vertrouwen het universum in en het komt terug.

Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar ik ga zelfs weer dansen. Ik als alleenstaand ouder met de volledige zorg over een 4 jarig meisje, zonder groot inkomen. Ik heb nu 2 oppasmeiden, een fijne vriend met wie ik komend jaar danslessen ga volgen en volop ga genieten van de tijd voor mijzelf en nieuwe passies.

Ik geniet nu veel meer van het moeder zijn. Ik geniet veel bewuster van mijn dochter en ben veel bewuster met opvoeden bezig. Ik geef haar alles mee wat ik heb geleerd in dit jaar. We ervaren emoties heel bewust, want daar is nu ruimte voor, het mag er zijn en we praten erover.

Ik ervaar meer rust nu en veel meer balans in mijzelf en dat uit zich in alles. Zo maak ik een enorme groei door in mijn werk en dat voelt heerlijk, heeft alles te maken met de balans die ik in mijzelf ervaar, het vertrouwen in mijzelf en hoe ik nu in het leven sta.

Het bijzondere vind ik hieraan en dit is een heel andere transformatie dan alle andere: Ik kreeg in mijn vroege zwangerschap de diagnose “Hashimoto” een schildklieraandoening waarbij deze in mijn geval amper nog werkte en mijn lichaam antistoffen aanmaakte tegen mijn schildklier, ik ben hier letterlijk doodziek van geweest en mijn dochtertje is volgens de artsen een wondertje. Na een aantal maanden van heel erg ziek zijn, veel opnames, nog meer onderzoeken en controles zette ik een prachtige dochter op de wereld en vanaf een aantal maanden na mijn bevalling tot ongeveer halverwege dit traject was ik dankzij de medicatie stabiel en voelde me prima: niet goed, maar prima. Tot ik allerlei klachten kreeg en naar het ziekenhuis verwezen werd. Mijn lichaam herstelde zich, daar leek het op en ik mocht dit gaan testen door mijn medicatie af te gaan bouwen. Dat ging tegen de verwachting van de arts in zo ongelofelijk goed, dat ik nu sinds een aantal weken helemaal zonder medicatie ben en ik voel me super!

Ik weet heel zeker, ik voel dit in alles, dat dit mede dankzij de transformaties tot stand is gekomen en daar ben ik zo intens dankbaar voor en zo intens gelukkig mee. Ik ben vrij!

DE ROL VAN ANTON EN ELS

Van Anton en Els kreeg ik alle handvatten die ik nodig had om van dit jaar tot zo’n groot succes te maken en dat is het ook geworden. De gesprekken in de onlinesessies, de interventies, de behandelingen en alles wat zij zo mooi, zo levendig en zo helder konden uitleggen. Een aantal dingen had ik bijvoorbeeld in het jaarprogramma van 365 dagen succesvol gehoord maar op een één of andere manier konden zij het zo vertellen, zo laten zien dat ik het snapte en beter nog, dat ik het voelde en het daardoor in mijn eigen leven kon gebruiken en het zo kon integreren dat het als gewoon werd.

Dat vind ik zo fijn en zo bijzonder aan Anton en Els: zij begeleiden je zo, dat de veranderingen al snel niet meer als veranderingen voelen maar als iets heel normaals.

 

TIPS:

 

Verder kan ik Anton en Els alleen maar meegeven: blijf jullie zelf, doe wat jullie doen, iets mooiers kunnen jullie een deelnemer niet geven. Ik ben jullie zo onwijs dankbaar!