MIJN HERSTEL

Het verhaal van mijn herstel gaat over mijn ervaring met op test gebaseerde, wetenschappelijk onderbouwde voeding en een voorjaarsschoonmaak. 

Hoe zag mijn leven eruit

Ik had een assurantiekantoor. Een bedrijf dus in verzekeringen, hypotheken, spaargeld en leningen en dat deed ik heel goed. Ik begon in 2001 zonder klanten en 8 jaar later had ik 2.500 klanten. Dus dat gaf me een heel goed inkomen, een mooi huis, een mooie auto.

Maar dat eindigde allemaal toen mijn parachute niet openging…

Ik had diverse revalidatietrajecten doorlopen die mij niet verder brachten. Ook in het ziekenhuis konden ze mij niet verder helpen en mijn vooruitzicht was dat ik ermee zou moeten leren leven.

Ik zal je daarom vertellen hoe mijn leven veranderde met testgebaseerde voeding en een voorjaarsschoonmaak.

TESTRESULTATEN OMEGA 6 TOT 3 VERHOUDING:

  1. 26,4:1 (meting vooraf)
  2. 2,6:1 (dagelijkse inname 4 maanden 15 ml/0,507 fl oz*l)
  3. 1,5:1 (dagelijks 4 maanden 20 ml/0,676 fl oz*)

* speciale mix van oliën met inbegrip van omega vetzuren.

HOE HET TOT STAND IS GEKOMEN

Het kostte me 6 jaar om te herstellen van het letsel dat ik opliep van dat eerste ongeluk en mijn bedrijf in die tijd verloor.

Toen ik eindelijk hersteld was en dacht “Nou laten we een parachute gaan halen en springen”, zat ik op mijn fiets toen een auto me hard raakte. Ik was dus weer terug bij af.

Een jaar later kreeg ik weer een ongeluk en het was het laatste dat ik had, maar alles wat ik had opgebouwd, was weg.

Mijn gezondheid was weg:

  • Ik kon niet meer dansen
  • Ik kon niet meer fietsen
  • Ik kon niet meer gaan hardlopen
  • Ik kon niet eens een doos dragen als ik naar een ander huis moest verhuizen en alleen aanwijzen waar alles heen moest.

In feite liepen ouderen met een rollator sneller dan ik. Omdat mijn vriendin had gevraagd of ik de vader van haar kinderen wilde zijn, had ik nog een probleem: ik had op dat moment een baby niet vanuit de wieg naar de commode kunnen tillen, laat staan er mee te spelen of stoeien als deze wat ouder zou zijn geworden.

NOU DEZE VRIEND DOET MLM​

Ik heb een vriend die ik al een paar jaar kende, maar altijd op afstand hield omdat hij in een gevreesde MLM-business zat. Maar ik belde hem en ging hem bij hem thuis ontmoeten, en we spraken over mijn situatie, in feite zowel Healthwise als moneywise.

Toen zei hij: “Ik heb een oplossing voor je, als je bereid bent om er met een open mind naar te luisteren.”

Hij vertelde me wat hij me vertelde over de cellen, testgebaseerde voeding en natuurlijk het bedrijf waar hij in zat. Voor mij was herstellen mijn eerste doel.

Schoorvoetend begon ik aan de producten die hij zelf ook gebruikte en in het begin merkte ik daar niet zoveel van. Maar na 4 maanden was ik niet meer afhankelijk van pijnstillers. En je moet weten, ik heb meer dan 11 jaar veel pijnstillers genomen. Als je een ongeluk krijgt, krijg je een cocktail van pijnstillers. En als de morfinen en andere zware pijnstillers weg zijn, blijf je uiteindelijk zitten met een dagelijkse dosis paracetamol. Wow ik had die zo’n 3.000 per jaar, al meer dan 11 jaar, kun je het rekensommetje maken?

Later dat jaar kreeg ik meer mobiliteit. Mijn vingers begonnen weer te reageren, zodat ik weer gitaar kan spelen.

Ik ben ook weer verhuisd, dit keer naar een andere stad. Maar het nieuwe huis verkeerde in een deplorabele staat. Ik moest dus hard werken in dat huis om alles in beweging te krijgen, want we hadden ook een baby op komst.

Raad eens, 3,5 week lang werkte ik 12 uur per dag aan het schoonmaken, schilderen van muren en plafonds, het leggen van vloeren en alles wat er moest gebeuren en de dag dat we verhuisden… Ik kon actief helpen met verhuizen, iets wat me enkele jaren daarvoor niet lukte.

Mijn mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen waren dat jaar enorm vooruit gegaan en iedereen om me heen merkte en zag de verandering, in het begin misschien zelfs meer dan ik er zelf bewust van was, maar ik kan ook weer dansen en fietsen en vooral: ik kon dragen en spelen met ons kind.

Ineens voel ik mijn hele rug branden. De reserve staat uit en door de remmende kracht ervaar ik een zweepslag in mijn rug.

VOORJAARSSCHOONMAAK

Toen werd vorig jaar, 2021, een nieuw volledig natuurlijk product geïntroduceerd dat DNA-synthese, celdeling en bescherming geeft tegen oxidatieve stress.

Tijdens de rustperiodes van 3 maanden die minimaal aanhoud tussen twee van die voorjaarsschoonmaken, nam ik een dagelijkse dosis van 1 tablet en herhaalde elke vierde maand de voorjaarsschoonmaak.

Na de eerste voorjaarsschoonmaak: vier weken, vier tabletten, was ik voor het eerst sinds het eerste ongeluk pijnvrij!

Tijdens de rustperiodes van 3 maanden die minimaal aanhoud tussen twee van die voorjaarsschoonmaken, nam ik een dagelijkse dosis van 1 tablet en herhaalde elke vierde maand de voorjaarsschoonmaak.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De landing

Ik raak even het bewustzijn kwijt en wanneer ik omhoog kijk zie ik het vliegtuig laag overvliegen. Koppig als ik toen nog was, geef ik hun signalerend met mijn armen dat ik in orde ben.

Met moeite lukt het om te gaan zitten en mijn helm en harnas af te doen. Een boer komt met zijn kinderen helpen en stopt de parachutes in de tas die ik bij me heb. De boer draagt de voor mij niet meer te tillen tas. Mijn helm is nu te zwaar voor mij om te dragen en een van de kinderen draagt deze voor me mee naar de straat.  Daar arriveert inmiddels een busje van het vliegveld om me op te pikken.

Jumplog, sprong 26 op 26 juli 2009

Wat daarna gebeurde

Hoe spectaculair dit ongeluk ook is, denk nu niet dat ik hiervan PTSS heb gekregen. Die had ik al. De sprong zelf, daar was ik op voorbereid. Ik wist wat er ging gebeuren, waar ik wel en niet invloed op had en de procedure heb ik goed gevolgd. Dat gaf een goed gevoel en van de sprong zelf, die heb ik met al mijn zintuigen ervaren, elk detail. Ik durf zelfs te zeggen dat ik er van genoten heb, wat kon ik anders doen?

Wat daarna allemaal gebeurde was wel bijzonder en impactvol!

Door het letsel was ik lange tijd niet in staat om te werken. Zelfs het werk dat ik voor het ongeluk deed, was voor mij onderdeel van mijn coping mechanisme om met mijn PTSS om te gaan. Ik kon dat niet meer volhouden en moest dan ook mijn bedrijf gedag zeggen.

De sprong met Moffatt Burriss en Francis XKeefe in september van dat jaar, daar had ik als stickleader toch nog aan deelgenomen. De sprong van 26 juli was immers afgetekend in mijn jumplog en daarmee was ik current. Om die sprong een kleine 2 maanden later te kunnen maken, had ik een week van tevoren de morfine-inname gestaakt en ben na de sprong weer verder gegaan met revalideren.

Het duurde nog tot de herfst in 2016 dat ik lichamelijk weer zover was gerevalideerd, mijn gewicht en conditie ruim voldoende op peil waren om weer te gaan springen. Toen werd ik nota bene op de verjaardag van Moffatt Burriss in september aangereden. Dit had zwaar letsel tot gevolg. In 2017 volgde nog een ongeval met letsel. Het letsel van deze laatste 2 ongevallen zijn blijvend. Springen zit er nu dan ook niet meer in.

Transformatie

Mijn deelname aan 365 Dagen Succesvol in 2018 heeft mij geholpen om snel veel op een rij te zetten door nieuwe inzichten, ervaringen en vooral het doen “want ik ben er nu toch”.

Een aantal doelen die ik had gesteld aan het begin van het jaar waren o.a. weer parachute te gaan springen en abseilen van de Euromast. Ergens gedurende het jaar kwam het inzicht dat mijn wens om te springen de verbinding was met mijn vader en grootvader. Dat maakte mij los van een aantal zaken. Het parachutespringen vulde blijkbaar eerst een gat, dat nu niet meer gevuld hoefde te worden. Ik had in de put gezeten, maar ik was er nu voor het eerst niet meer uitgeklommen. Dat kostte me immers in het verleden zoveel moeite. In plaats daarvan had ik doorgegraven en was bij mijn bron gekomen. Daardoor is mijn put volgelopen en ben ik moeiteloos naar boven gedreven. Deze bron laat nu deze put overstromen. In mijn put vallen kan dus niet meer en alles wat eruit stroomt kan ik nu weggeven zonder mezelf tekort te doen.

Sinds dat laatste ongeluk, in 2017, heeft er dan ook een complete transformatie plaatsgevonden. Ik heb de financiële wereld verlaten en mijzelf ontwikkeld tot trauma coach. Zelf kan ik weer genieten van het leven na trauma en dat wat mij hielp, daarmee mag ik nu anderen begeleiden.

Vieren

Vandaag, op 26 juli 2019 zou ik het illustere lustrum van 10 jaar revalideren gaan vieren. Althans zo keek ik er in het verleden tegenaan. Nu ik niet meer gehinderd wordt door PTSS, is mijn beeld op de situatie drastisch veranderd, nu ik niet meer vecht tegen wat er is en nu ik in een staat van groei verkeer, maar daarover in andere blogs meer.

Om dit te markeren wilde ik een tattoo laten zetten. Een aantal weken geleden is de basis van die tattoo in 4 uur erop gezet door Elias van Tattoo’s by Opa. Toevallig was dat op de Amerikaanse Independence Day.  Vandaag is die afgemaakt. Wat ik me bij het maken van de afspraak voor de tweede tattoosessie niet realiseerde, is dat juist vandaag ook die tattoo, die deze transformatie symboliseert, afgemaakt wordt. Het moment dat ik bij hem in de stoel ging zitten, was zo ongeveer het moment dat ik in 2009 het vliegtuig instapte.

Vandaag vier ik het leven, want zoals het is, is het mooi. Vergeet niet, misschien heb je nog maar “3 SECONDS SAFE YOUR LIFE TIME”