Één milligram preventie

HEEFT MEER WAARDE DAN ÉÉN KILOGRAM AAN GENEESMIDDELEN

Want voorkomen is beter dan genezen.

DE BASIS VOOR GEZONDHEID

Preventief onderhoud is belangrijk voor uw auto. 
Preventief onderhoud is eveneens belangrijk voor uw gezondheid.
In deze video geef ik u uitleg over de impact van
op testen gebaseerde preventieve gezondheid .

Chronische ontstekingen oorzaak van veel ziekten

“Chronische ontsteking is een langzame, geruisloze verstoring die er altijd is en uw lichaam van binnenuit ondermijnt. U voelt het niet. U kunt er niet op worden getest. Toch is chronische ontsteking nu een actueel medisch thema geworden. Het is de onderliggende oorzaak voor heel veel ziekten.” Uit: Women’s health, december 2012.

“Ontstekingen zijn de achterliggende oorzaak van vrijwel alle chronische ziekten. O.a. reumatoïde artritis, ziekte van Crohn, diabetes, depressies en hart- en vaatziekten, waar heel veel mensen aan lijden.” Uit: Scientific American 2009.

Die ontdekking heeft geleid tot een nieuwe overkoepelende theorie voor het ontstaan van ziekten, die geen schadelijke medicijnen voorschrijft en in plaats daarvan kijkt naar het voedsel dat we eten. Deze nieuwe overkoepelende verklaring voor het ontstaan van de meeste ziekten kent vijf basiselementen, waarvan het merendeel intussen algemeen aanvaard is.

 1. Levensstijl en voedingsfactoren zijn van zeer grote invloed op het ontstaan van “welvaartsziekten”.
 2. De meeste welvaartsziekten hebben een gemene deler, namelijk chronische (laaggradige) ontsteking, een proces dat in ieder orgaan gezond weefsel beschadigt en vernietigt.
 3. Drie van de belangrijkste ontstekingsremmende stoffen in onze voeding zijn:
  •  Omega 3 vetzuren (voornamelijk in vette vis)
  • Polyfenolen (waardevolle voedingsstoffen uit groente, fruit, noten en specerijen)
  • 1,3/1,6 bètaglucanen (gistsoorten en paddenstoelen)
 4. Onderzoek heeft aangetoond dat onze consumptie van omega-3 vetzuren en Polyfenolen met 90% is gedaald en dat ook de hoeveelheid 1,3/1,6 bètaglucanen in onze voeding sterk gedaald is.
 5. Wanneer ontstekingsremmende Omega 3-vetzuren, polyfenolen en 1,3/1,6 bètaglucanen aan het voedingspatroon worden toegevoegd en ontstekingsbevorderende voeding vermeden wordt, daalt het sterftecijfer bij mensen en dieren met welvaartsziekten met tot wel 90%.

 

Belangrijkste oorzaak chronische ontstekingen

De verhouding tussen omega 6- en omega 3-vetzuren is uit balans.

Omega 6- en omega 3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen. Het lichaam heeft deze vetten nodig voor veel functies, van het bouwen van gezonde cellen tot het gezond houden van het hart en de hersenen. Wij kunnen deze vetzuren echter niet zelf aanmaken en moeten deze dus via onze voeding binnenkrijgen.

Omega 6 vetzuren produceren stoffen die over het algemeen ontstekingsbevorderend zijn, terwijl omega 3-vetzuren worden omgezet in stoffen die juist een brede ontstekingsremmende werking hebben. De verhouding tussen omega 6 en omega 3-vetzuren in onze voeding is dus cruciaal om te kunnen bepalen of ons lichaam een ontstekingsremmend of -bevorderend klimaat heeft. Ons lichaam is geprogrammeerd om een omega 6:3-verhouding te hebben van 1:1. Echter wordt 3:1 als gezonde waarde nog geaccepteerd.

In Europa is de omega 6:3-verhouding gestegen van 1:1 tot 15:1 en in de VS is deze gestegen tot gemiddeld 25:1. Dit is de verklaring voor de zeer ongunstige ontwikkeling in de toename van chronische aandoeningen.

Bron: Laat voeding je geneesmiddel zijn – Dr. Paul Clayton

 

De oplossing

De oplossingen, die ikzelf ook gebruik, zorgen ervoor dat die laaggradige ontstekingen verdwijnen, uw darmflora op orde wordt gebracht  en dat u alle ontbrekende voedingstoffen binnenkrijgt om uw immuunsysteem normaal te laten functioneren.

Meten is weten

We starten met een laboratoriumtest en vragen daarmee uw lichaam of we iets moeten verbeteren en zo ja, ook wat dat is en hoe u de basis voor gezondheid kunt optimaliseren. Dan start u met de oplossing en na vier maanden doen we er nog een tweede test om te zien wat er veranderd is en om eventueel bij te sturen. Het is dus echt maatwerk.

Gun uzelf die test!

Gun uzelf dan ook die test en kijk waar u nu staat. Meten is weten en gissen is missen. Net zoals u het oliepeil in de motor van uw bus of auto meet, wilt u dit ook meten, want wij hebben als mens geen dashboard waar een rood lampje gaat branden als er iets niet goed is.

GEZONDHEID BEGINT IN DE BAARMOEDER

Gezondheid begint in de baarmoeder.
Wanneer de omstandigheden in het lichaam van de moeder optimaal zijn,
dan kan de foetus zich het best ontwikkelen.

MIJN PERSOONLIJKE ERVARINGEN

Mijn revalidatie, na 3 zware ongelukken, stagneerde.
Mijn revalidatie kwam weer op gang toen mijn cellen weer in balans kwamen.
Mijn cellen konden beter voedingsstoffen en zuurstof opnemen. 
Mijn cellen konden ook beter afval laten afvoeren.
Hierdoor kon mijn lichaam andere oplossingen kiezen en
kwam mijn revalidatie weer op gang

Nu u dit weet kunt u 3 dingen doen:

 1. U neemt dit aan voor wat het is en gaat gewoon door met uw leven.
 2. U neemt dit ter harte en wilt uw eigen situatie in kaart brengen m.b.v. een test!
 3. U wilt niet alleen uw eigen gezondheid verbeteren maar ook dat van anderen en u wilt graag weten hoe dat werkt!

Wanneer u de 1e optie kiest, dan is dat helemaal oké. U gaat verder zoals u bezig bent en ziet wel waar dat op uit loopt. Maar ook als u er nu niet mee wilt, u bent altijd welkom om geheel vrijblijvend al uw vragen beantwoord te krijgen.

Ik hoop natuurlijk dat u voor optie 2 of 3 kiest, want dan kunnen we samen in uw leven verandering brengen en ook in dat van anderen.


Kiest u voor optie 2 of 3? Neem vandaag nog contact met me op voor meer informatie over de test en over hoe u uw basisgezondheid kunt optimaliseren.

Wilt u direct bestellen?

Wacht dan niet langer en bestel hieronder.

(𝔹𝕖𝕟 𝕛𝕖 𝕕𝕠𝕠𝕣𝕧𝕖𝕣𝕨𝕖𝕫𝕖𝕟 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕚𝕖𝕞𝕒𝕟𝕕,𝕟𝕖𝕖𝕞 𝕕𝕒𝕟 𝕖𝕖𝕣𝕤𝕥 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕒𝕔𝕥 𝕞𝕖𝕥 𝕕𝕚𝕖 𝕡𝕖𝕣𝕤𝕠𝕠𝕟 𝕠𝕡)

Wilt u uitleg over uw testuitslag?

Ongeveer 3 weken na het insturen van uw test, is uw test geanalyseerd en kunt u de resultaten terugvinden op zinzinotest.com.

Alle informatie die u nodig heeft is daar terug te vinden. Wilt u nog even overleggen of uw dagelijkse dosering past bij de uitslag? Neem dan gerust contact met mij op voor meer uitleg.