Één milligram preventie

HEEFT MEER WAARDE DAN ÉÉN KILOGRAM AAN GENEESMIDDELEN

Want voorkomen is beter dan genezen.

Chronische ontstekingen oorzaak van veel ziekten

“Chronische ontsteking is een langzame, geruisloze verstoring die er altijd is en uw lichaam van binnenuit ondermijnt. U voelt het niet. U kunt er niet op worden getest. Toch is chronische ontsteking nu een actueel medisch thema geworden. Het is de onderliggende oorzaak voor heel veel ziekten.” Uit: Women’s health, december 2012.

“Ontstekingen zijn de achterliggende oorzaak van vrijwel alle chronische ziekten. O.a. reumatoïde artritis, ziekte van Crohn, diabetes, depressies en hart- en vaatziekten, waar heel veel mensen aan lijden.” Uit: Scientific American 2009.

Die ontdekking heeft geleid tot een nieuwe overkoepelende theorie voor het ontstaan van ziekten, die geen schadelijke medicijnen voorschrijft en in plaats daarvan kijkt naar het voedsel dat we eten. Deze nieuwe overkoepelende verklaring voor het ontstaan van de meeste ziekten kent vijf basiselementen, waarvan het merendeel intussen algemeen aanvaard is.

 1. Levensstijl en voedingsfactoren zijn van zeer grote invloed op het ontstaan van “welvaartsziekten”.
 2. De meeste welvaartsziekten hebben een gemene deler, namelijk chronische (laaggradige) ontsteking, een proces dat in ieder orgaan gezond weefsel beschadigt en vernietigt.
 3. Drie van de belangrijkste ontstekingsremmende stoffen in onze voeding zijn:
  •  Omega 3 vetzuren (voornamelijk in vette vis)
  • Polyfenolen (waardevolle voedingsstoffen uit groente, fruit, noten en specerijen)
  • 1,3/1,6 bètaglucanen (gistsoorten en paddenstoelen)
 4. Onderzoek heeft aangetoond dat onze consumptie van omega-3 vetzuren en Polyfenolen met 90% is gedaald en dat ook de hoeveelheid 1,3/1,6 bètaglucanen in onze voeding sterk gedaald is.
 5. Wanneer ontstekingsremmende Omega 3-vetzuren, polyfenolen en 1,3/1,6 bètaglucanen aan het voedingspatroon worden toegevoegd en ontstekingsbevorderende voeding vermeden wordt, daalt het sterftecijfer bij mensen en dieren met welvaartsziekten met tot wel 90%.

 

Belangrijkste oorzaak chronische ontstekingen

De verhouding tussen omega 6- en omega 3-vetzuren is uit balans.

Omega 6- en omega 3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen. Het lichaam heeft deze vetten nodig voor veel functies, van het bouwen van gezonde cellen tot het gezond houden van het hart en de hersenen. Wij kunnen deze vetzuren echter niet zelf aanmaken en moeten deze dus via onze voeding binnenkrijgen.

Omega 6 vetzuren produceren stoffen die over het algemeen ontstekingsbevorderend zijn, terwijl omega 3-vetzuren worden omgezet in stoffen die juist een brede ontstekingsremmende werking hebben. De verhouding tussen omega 6 en omega 3-vetzuren in onze voeding is dus cruciaal om te kunnen bepalen of ons lichaam een ontstekingsremmend of -bevorderend klimaat heeft. Ons lichaam is geprogrammeerd om een omega 6:3-verhouding te hebben van 1:1. Echter wordt 3:1 als gezonde waarde nog geaccepteerd.

In Europa is de omega 6:3-verhouding gestegen van 1:1 tot 15:1 en in de VS is deze gestegen tot gemiddeld 25:1. Dit is de verklaring voor de zeer ongunstige ontwikkeling in de toename van chronische aandoeningen.

Bron: Laat voeding je geneesmiddel zijn – Dr. Paul Clayton

 

De oplossing

De oplossingen, die ikzelf ook gebruik, zorgen ervoor dat die laaggradige ontstekingen verdwijnen, uw darmflora op orde wordt gebracht  en dat u alle ontbrekende voedingstoffen binnenkrijgt om uw immuunsysteem normaal te laten functioneren.

Meten is weten

We starten met een laboratoriumtest en vragen daarmee uw lichaam of we iets moeten verbeteren en zo ja, ook wat dat is en hoe u de basis voor gezondheid kunt optimaliseren. Dan start u met de oplossing en na vier maanden doen we er nog een tweede test om te zien wat er veranderd is en om eventueel bij te sturen. Het is dus echt maatwerk.

Gun uzelf die test!

Gun uzelf dan ook die test en kijk waar u nu staat. Meten is weten en gissen is missen. Net zoals u het oliepeil in de motor van uw bus of auto meet, wilt u dit ook meten, want wij hebben als mens geen dashboard waar een rood lampje gaat branden als er iets niet goed is.

𝘿𝙚 𝙗𝙖𝙨𝙞𝙨 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙜𝙚𝙯𝙤𝙣𝙙𝙝𝙚𝙞𝙙

𝑫𝒆 𝒃𝒂𝒔𝒊𝒔 𝒗𝒂𝒏 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅𝒉𝒆𝒊𝒅 𝒃𝒆𝒈𝒊𝒏𝒕 𝒃𝒊𝒋 𝒆𝒆𝒏 𝒈𝒐𝒆𝒅𝒆 𝒃𝒂𝒍𝒂𝒏𝒔 𝒕𝒖𝒔𝒔𝒆𝒏 𝒐𝒎𝒆𝒈𝒂 6 𝒆𝒏 𝒐𝒎𝒆𝒈𝒂 3. 𝑰𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒇𝒊𝒍𝒎𝒑𝒋𝒆 𝒍𝒆𝒈 𝒊𝒌 𝒎𝒆𝒆𝒓 𝒖𝒊𝒕 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒅𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒅𝒆𝒍𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒈𝒐𝒆𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒕𝒛𝒖𝒖𝒓𝒃𝒂𝒍𝒂𝒏𝒔.

𝙃𝙤𝙚 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙧𝙚𝙫𝙖𝙡𝙞𝙙𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙡𝙞𝙚𝙥

Het gezondheidsprotocol zorgt ervoor dat cellen weer in balans komen. Hierdoor kunnen cellen beter voedingsstoffen en zuurstof opnemen en daarnaast afval af laten voeren. Dit zorgt ervoor dat cellen weer normaal gaan functioneren en dan kan het lichaam andere oplossingen gaan verzinnen.

𝙂𝙚𝙯𝙤𝙣𝙙𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙗𝙚𝙜𝙞𝙣𝙩 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙗𝙖𝙖𝙧𝙢𝙤𝙚𝙙𝙚𝙧

𝑮𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅𝒉𝒆𝒊𝒅 𝒃𝒆𝒈𝒊𝒏𝒕 𝒊𝒏 𝒅𝒆 𝒃𝒂𝒂𝒓𝒎𝒐𝒆𝒅𝒆𝒓. 𝑾𝒂𝒏𝒏𝒆𝒆𝒓 𝒅𝒆 𝒐𝒎𝒔𝒕𝒂𝒏𝒅𝒊𝒈𝒉𝒆𝒅𝒆𝒏 𝒐𝒑𝒕𝒊𝒎𝒂𝒂𝒍 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒊𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒍𝒊𝒄𝒉𝒂𝒂𝒎 𝒗𝒂𝒏 𝒎𝒐𝒆𝒅𝒆𝒓, 𝒌𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒇𝒐𝒆𝒕𝒖𝒔 𝒛𝒊𝒄𝒉 𝒉𝒆𝒕 𝒃𝒆𝒔𝒕 𝒐𝒏𝒕𝒘𝒊𝒌𝒌𝒆𝒍𝒆𝒏.

Neem vandaag nog contact met me op voor meer informatie over de test en over hoe u uw basisgezondheid kunt optimaliseren.

Wilt u direct bestellen?

Wacht dan niet langer en bestel hieronder.

(𝔹𝕖𝕟 𝕛𝕖 𝕕𝕠𝕠𝕣𝕧𝕖𝕣𝕨𝕖𝕫𝕖𝕟 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕚𝕖𝕞𝕒𝕟𝕕,𝕟𝕖𝕖𝕞 𝕕𝕒𝕟 𝕖𝕖𝕣𝕤𝕥 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕒𝕔𝕥 𝕞𝕖𝕥 𝕕𝕚𝕖 𝕡𝕖𝕣𝕤𝕠𝕠𝕟 𝕠𝕡)

Wilt u uitleg over uw testuitslag?

Ongeveer 3 weken na het insturen van uw test, is uw test geanalyseerd en kunt u de resultaten terugvinden op zinzinotest.com.

Alle informatie die u nodig heeft is daar terug te vinden. Wilt u nog even overleggen of uw dagelijkse dosering past bij de uitslag? Neem dan gerust contact met mij op voor meer uitleg.