Coaching & Traumaverwerking

Waarom zou jij kiezen voor coaching en traumaverwerking?

Het leven zonder de last van onverwerkte trauma’s en stress is werkelijk bevrijdend. Stel je eens voor wat de voordelen zijn van het vrij zijn van stress en trauma’s:

 • Je ervaart diep gevoel van innerlijke vrede en kalmte.
 • Hoe zou je het vinden wanneer relaties verbeteren en dat ze gebaseerd zijn op vertrouwen en verbondenheid?
 • Wat zou meer veerkracht en emotionele stabiliteit in het dagelijks leven voor jou betekenen?
 • En wat dacht je van een hoger niveau van zelfvertrouwen en zelfacceptatie.
 • Het vermogen om moeilijkheden met meer veerkracht en vastberadenheid aan te pakken geeft je een heel ander perspectief.

Wow, als dit je aanspreekt, dan is coaching bij mij echt iets voor jou! Zelfs wanneer je nu denkt dat er geen vooruitgang zal zijn. 

Over mij

Ik ben Anton, oprichter van Van Ensbergen Coaching & Traumaverwerking. Mijn missie is om jou te helpen vrij te leven van stress en trauma’s, zodat je volledig kunt bloeien en gedijen. Zelf heb ik persoonlijk ervaren hoe het is om van een scala van trauma’s af te komen en opnieuw een evenwichtig en gezond leven op te bouwen. Ik kan getuigen dat genieten van het leven na trauma echt mogelijk is. Deze ervaring heeft mijn passie voor coaching en traumaverwerking alleen maar versterkt, en het is nu mijn levensmissie om anderen te helpen dezelfde vrijheid te ervaren die ik heb gevonden.

Met mijn achtergrond in o.a. Effortless Coaching en Mind Eye Power, en mijn expertise in diverse technieken, bied ik jou een veilige en ondersteunende omgeving om aan jezelf te werken, innerlijke groei te ervaren en jouw trauma’s te verwerken.

De 3 Pijlers voor succesvolle coaching

Ik heb ervaren dat er 3 essentiële pijlers zijn voor een succesvol coachingstraject. Zowel de fysieke, als mentale en emotionele omstandigheden zijn m.i. van belang om naar te kijken om het beste resultaat te behalen.

Het is net als bij een kruk. Deze heeft 3 poten en als je er 1 van weghaalt dan valt de kruk toch om, hoe vaak je hem ook rechtop zet.

Ik ben dan ook van mening dat op termijn dit niet alleen de beste oplossing is maar ook de goedkoopste voor jou en dat is nu precies de reden waarom deze pijlers alle 3 zijn inbegrepen in de Body Mind Balance trajecten:

1. Fysieke omstandigheden

  • De Mentale Kracht Index is een belangrijke meting om te bepalen of de fysieke omstandigheden optimaal zijn. Wanneer dat niet zo is, dan zijn er tekorten en dan kunnen de hersenen niet optimaal functioneren. Alleen dit al kan leiden tot o.a. depressie, angst, concentratieproblemen en meer. Wanneer deze optimaal is, dan ervaar je het leven onder dezelfde omstandigheden als prettiger. Je kan dus meer aan.
  • Tekorten aan specifieke vitamines, zoals vitamine D3, kunnen eveneens leiden tot neerslachtigheid, depressie, vermoeidheid, slaapproblemen, angst en nervositeit.
  • Darmgezondheid mag zeker niet ontbreken. Wanneer de darmen niet goed functioneren en er sprake is van dysbiose kan dat niet alleen fysieke maar ook mentale gevolgen hebben. Doordat voedingstoffen niet goed worden opgenomen kunnen er tekorten, chronische ontstekingen, obesitas, diabetes en hypertensie ontstaan. Het immuunsysteem kan negatief beïnvloed worden en al die dingen kunnen op hun beurt effect hebben op de mentale gezondheid. Er is bewijs dat een ongezonde darmflora verband houdt met depressie en angst.
  • Wanneer het immuunsysteem niet goed kan functioneren heeft dat ook effect op het mentaal functioneren. Het is fijn om te weten dat de test ook inzicht geeft in  de omstandigheden voor het immuunsysteem om normaal te functioneren.

Het is ook fijn om te weten dat we het immuunsysteem, de hersenen en de darmen kunnen ondersteunen om normaal te functioneren en dat we het resultaat met eenvoudige laboratoriumtesten kunnen volgen.

2. Mentaal

  • Het verwerken van belemmerende gedachtes.
  • Het verwerken van belemmerende overtuigingen.
  • Het veranderen van coping mechanismen en gedragspatronen.

Je zult merken dat veranderingen dan snel ook leiden tot verbeteringen, wanneer we hiermee aan de slag gaan.

3. Emotioneel

  • Traumaverwerking en het verwerken van onverwerkte emoties zijn cruciaal voor emotionele welzijn en groei.

Voorbeelden van traumaverwerking en het verwerken van onverwerkte emoties zijn onder meer:

  • Het herkennen en erkennen van traumatische gebeurtenissen uit het verleden, zoals verlies, misbruik of ongelukken.
  • Het uiten van verdriet, woede, schaamte of andere emoties die gekoppeld zijn aan deze ervaringen.
  • Het ontwikkelen van gezonde coping mechanismen om met deze emoties om te gaan, zoals in gesprek gaan, creatieve expressie, meditatie of lichaamsbeweging.
  • Het omarmen van zelfcompassie en het cultiveren van veerkracht om sterker uit de ervaringen te komen.

Door traumaverwerking en het verwerken van onverwerkte emoties kun je de last van het verleden loslaten en ruimte creëren voor groei, heling en een positieve emotionele toestand in het heden.

Zie je er tegenop?

Dat snap ik echt, maar wees gerust. Met bijvoorbeeld de Mind Eye Power Reset worden de onderliggende factoren van datgene waar je mee zit, opgespoord, verhelderd en veranderd. Je verwerkt oude pijnlijke ervaringen via deze MEP methode en je maakt de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden. Je kijkt met andere ogen en je zult je verbazen hoe mild deze methode is.

Ook andere technieken die in mijn toolbox zitten, waaronder hypnose, begeleide meditatie, PMA en The Work, helpen jou om jouw situatie te veranderen.

Vergeet niet dat ik zelf na het verwerken van meerdere trauma’s weer een normaal leven heb weten op te bouwen. Ik weet precies waar jij doorheen gaat en ik ga met je mee en blijf aandachtig bij je zodat jij er doorheen kunt gaan.

Valérie
ValérieBelgie
Lees verder
Ik had niet voldoende zelfvertrouwen en durfde niet te geloven in mijn kunnen. Het ontbrak me ook aan zelfliefde in welke situatie dan ook. Door de sessies met Anton kreeg ik rust in mijzelf, voelde ik steeds meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Daardoor kreeg ik ook meer terug van anderen. Nu zit ik niet meer vast in een patroon dat anderen van mij verwachten en kan ik dingen anders verwoorden. Mijn familie zegt dat ik veranderd ben en veel rustig. Van Anton ontving ik begrip en ondersteuning. Hij zag me staan zoals ik echt ben. Hij heeft een open luisterhouding en respect voor mijn gedachten, terwijl hij mij niet naar de mond heeft gepraat. Hij heeft mij zelf de antwoorden laten vinden.
Leonie Wouters
Leonie WoutersNijmegen, Nederland
Lees verder
Ik was ontzettend vermoeid en had verschillende blokkades. Ik bleef op de bank zitten en merkte dat ik daar niet van uitrustte. Nu ben ik weer in beweging gekomen en voel ik meer lucht in mijn lijf. Wat mij bij is gebleven is de liefdevolle aanwezigheid van Anton.
Jenny Flach
Jenny FlachLife Coach & Public Speaker - Gothenburg, Sweden
Lees verder
Anton's coaching is absolutely transformational, unlocking insights that where very deep! I can highly recommend Anton to people who want to unlock their true powers and start growing both in business and as a person.
Agente bereden politie
Agente bereden politieAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Ik ben agente bij de bereden politie en ik wilde mijn PTSS overwinnen. Ik was na een opeenstapeling van gebeurtenissen o.a. angstig geworden om op verschillende paarden te stappen omdat ik dan zou verongelukken tijdens het springen of andere manoeuvres. Ik kan nu mijn werk weer doen, zonder napijn. Ik had vanaf het begin enorm vertrouwen in Anton.
Mireilla de Vries
Mireilla de VriesTransformatie & Levenseinde Coach - Nederland
Lees verder
Anton voelt meteen vertrouwd. Zijn ongelofelijke levensgeschiedenis heeft hem gemaakt tot de professionele hulpverlener die hij nu is. Aan alles merk je dat "he has been there". Hij weet echt wat je doormaakt, maar ook hoe je daar uit kunt komen. Je hebt mij alleen al met een "eenvoudige" geleide meditatie zoveel inzicht gegeven in hoe verder te kunnen met de vraagtekens die ik had. Wanneer nodig vraag ik zeker weer om zijn hulp.
Veteraan, Korps Mariniers
Veteraan, Korps MariniersAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Het verschil met Anton is dat die de tijd neemt om associatief met mijn trauma aan de slag te gaan en niet gebonden is aan die 60 minuten van bijvoorbeeld een psycholoog. Ik begon met een beeld en dat gaf weer een gevoel en toen kwam weer een beeld en een gevoel en zo steeds verder en dieper. Op die manier kwam ik alsmaar dichter bij de kern bij waar de pijn zat. Na de traumasessie was ik de eerste dagen erg vermoeid. Ik had in de sessie met Anton hard gewerkt. Emoties die ik ver weg had gestopt kwamen er uit en dat koste energie. En ook mijn hersenen moesten flink aan de slag om alles weer te herkaderen. Ik ben me vrijer gaan voelen. Ik voel nu meer de keuze in hoe ik zou willen handelen en ook het vertrouwen dat te doen.
Catarina Dehlin
Catarina DehlinEmotional Intelligence EQ/EI - Stockholm, Sweden
Lees verder
I had a session with Anton. The topic was an issue I have that hinders me, lies in my way to dare to do the things I want and holds me back. In only 30 minutes Anton talked to me, I do not even remember what he said, but I remember the effect it has had on me. It's like the hinder I saw before me has resolved like fog suddle, but surely dissapears. I feel light, happy and full of energy. Anton is very skilled in what he is doing and utterly professional.
Mirjam Lensink
Mirjam LensinkLens-Inc. Photography - Steenwijk, Nederland
Lees verder
Soms weet je even niet waar en hoe je verder moet, ondanks lieve vrienden en vers opgedane kennis. Bij Anton mocht en kon ik alles delen, kreeg ik nieuwe inzichten en kreeg ik weer vertrouwen in mijzelf. De scherpe randjes van traumatische herinneringen vervaagden langzaam onder begeleiding van Anton. Ik voelde me gezien en gehoord en mijn traject was enorm waardevol voor mij. Dankjewel Anton. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om deze tijd aan jezelf te geven. Je bent in goede kundige handen.
Annoniem op verzoek van cliënt
Annoniem op verzoek van cliëntEindhoven, Nederland
Lees verder
Ik had hulp nodig bij het verwerken van trauma. Tijdens de behandelingen vond ik het o.a. heel fijn dat ik ervoer dat jij "langs mij bleef staan", een beetje zoals teamgenoten in een volleybal team. Ik voelde mij in alle emoties, behandelingen en golven die volgde niet aan mijn lot overgelaten. Dit kwam door Anton's houding van echte aandacht en het perspectief . Iemand die geloofde dat het voor mij ook anders kon, en durfde te zeggen wat ik moest horen.... Anton je deed wat nodig was! Mijn leven is compleet verander waarbij ik me nu echt de hoofdrolspeler voel in mijn eigen leven en dat voelt heerlijk.
Maaike
MaaikeUtrecht, Nederland
Lees verder
Ik liep continue tegen oude pijn aan en wilde die tijdens een losse sessie aangaan om de verwerking daarvan in gang te zetten. Ik koos voor Anton als begeleider in mijn proces omdat ik hem vertrouw, hij mij een veilig gevoel geeft en volledig aanwezig is. Ik heb nu veel meer energie heb. Er is ook meer ruimte in mijn hoofd. Ik voel nu ook afstand tussen mijzelf en de materiële zaken, m.a.w.: ik kan nu loslaten en wegdoen. Ik kan het echt aanbevelen wanneer je vast bent gelopen of overspannen, een angststoornis hebt of zelfs PTSS, om dan met Anton aan de slag te gaan.
Harry
HarryGelderland, Nederland
Lees verder
Ik vluchtte voor mijn gevoelens in alcohol en wiet, maar laat nu al mijn gevoelens toe, Ik hoef er niet van weg en weet nu dat vervelende gevoelens altijd weer voorbij gaan. Ik accepteer mijn gevoelige aard als man en ben in contact met mijn tranen als helend water. Van Anton kreeg ik het volledige gevoel dat alles er gewoon mag en kan zijn. Schuld en schaamtegevoelens verdwenen, oude trauma's lieten zich zien en konden daardoor transformeren. Dankjewel Anton!
Previous
Next

Laten we beginnen!

Ben jij klaar om vrij te leven van stress en trauma’s?
Ben jij er klaar mee zoals het altijd ging en wil je een nieuwe weg inslaan?
Ben jij open minded en bereid om verandering in jouw welzijn toe te laten?

Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken of voor meer informatie over mijn trajecten en speciale aanbiedingen. Ik sta klaar om je te ondersteunen op jouw pad naar een leven vol vreugde, veerkracht en vervulling.

Mijn Body Mind Balance trajecten

Speciale aanbieding voor 2024

Omdat 2024 een bijzonder jaar voor mij is, en om deze mijlpaal te vieren, bied ik jou een speciale korting van 60% op al mijn trajecten voor nieuwe cliënten. Dit is jouw kans om aan jezelf te werken en de weg vrij te maken voor een leven vol vreugde en vervulling.

De aanbiedingen zijn tijdelijk, gelden voor nieuwe aanmeldingen tot 25 april 2024 en uitsluitend zolang er nog ruimte is in mijn agenda. Vraag naar de volledige voorwaarden die van toepassing zijn.

Losse coachings- en overige sessies

Het is ook mogelijk om losse coachingssessies af te te nemen. Deze sessies hebben een uurtarief, behalve de ontdekkingssessie en het kennismakingsgesprek. De ontdekkingssessie mag je eenmaal in de 12 maanden kosteloos doen, wil je die vaker, dan wordt het tarief van een coachingssessie in rekening gebracht

Wil je z.s.m. starten?

Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken om kennis te maken of voor meer informatie over mijn trajecten en speciale aanbiedingen. Ik sta klaar om je te ondersteunen op jouw pad naar een leven vol vreugde, veerkracht en vervulling.