De Grote Vriendelijke Reset

De Grote Vriendelijke Reset
MEP-sessie met Els Taktor

Doorbreken van hardnekkige patronen

Al sinds 2018 maak ik gebruik van verschillende technieken om trauma’s, diepgewortelde belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen te helpen doorbreken.

Doorbreken, dat klinkt heftig!
Doorbreken, dat kan ook met een zachte, maar zeer effectieve, manier via de ogen.

Echt! Met een methode die de ogen als informatieverwerkers gebruikt om oude neurale paden te verbreken en nieuwe, gezonde en ondersteunende neurale netwerken te creëren. Met een methode die, zou je kunnen zeggen, jouw programmatuur een update geeft, of als het nodig is oude programma’s wist en jouw eigen brein in staat stelt om nieuwe helpende programma’s te schrijven. Op deze manier kun je zonder kans op hertraumatisering aan de slag.

Mijn eigen ervaring

Zelf ben ik mede door bedoelde methode hersteld van PTSS en ondervind daar ook geen resten meer van.

Toch ben ik, naast trauma-coach, ook gewoon een mens. Van tijd tot tijd ontdek ik ook bij mijzelf gedachtepatronen die mij niet dienen of zelfs ronduit hinderen. Laatst kwam ik tot de ontdekking dat ik er eentje had die, wanneer je terugrekend, mij al ruim 45 jaar parten speelde.

Mijn diepgewortelde overtuiging

In mijn tienerjaren had ik de overtuiging ontwikkeld dat ik heel hard moest werken met een bepaald doel of beloning voor ogen, maar dat het normaal was dat ik dat doel of die beloning nooit zou ontvangen. Hier had ik me in mijn tienerjaren bij neergelegd alsof dit de waarheid voor mij was. Waarom? Gewoon omdat er toen een aantal dingen waren gebeurd die deze overtuiging bij mij hadden geïnstalleerd en bevestigd.

Een heel duidelijk voorbeeld daarvan is denk ik deze:

In de wijk waar wij woonden was (of misschien: is nog steeds) het wijkgebouw De Tempel. In het wijkgebouw De Tempel werd ook elk jaar carnaval gevierd.

Toen ik 14 was had ik het plan opgenomen om eens wat geld te gaan verdienen. Om wat geld te verdienen trok ik de stoute schoenen aan om bij de beheerder van het wijkgebouw te vragen of ik daar tijdens de carnaval kon werken.

Na onderhandeld te hebben zou tijdens de Carnaval mijn werk bestaan uit het ophalen van lege glazen en diverse voorkomende hand en spandiensten. Ook op Aswoensdag zou ik komen helpen met serveren van de haring tijdens het z.g.n. Haringhappen.
Daarvoor in ruil zou ik te drinken krijgen en het voor mij toen magische en astronomische bedrag van 75 Gulden!

Van vrijdagavond tot woensdagavond heb ik me de benen onder mijn lijf vandaan gelopen. Echt hard gewerkt en was ik erbij vanaf het opbouwen tot het afbreken.

Trots dat ik was op de door mij geïnitieerde onderhandeling, de afspraak die daaruit voortvloeide, het harde werken waarmee ik mijn deel van de afspraak had gehouden. En toen?

Toen ontving ik mijn magische beloning van het astronomische bedrag van 75 Gulden. Ik was daar ontzettend blij mee, dat kun jij je misschien ook wel voorstellen.

Stel je eens voor, zo trots en blij als ik was, kwam daarna thuis de domper. 

Mijn moeder, verbaal sterk en haar wil was wet, dacht daar heel anders over. Mijn moeder stuurde mij een dag later terug om het geld te retourneren. Ik moest, aldus mijn moeder, ook leren eens iets voor de gemeenschap te doen. Weg vreugde, weg beloning…

Dit is m.i. een heel duidelijk voorbeeld van het maken van een afspraak, de afspraak nakomen door de afgesproken inspanning te verrichten, waarbij dan de beloning uitbleef, teniet werd gedaan of niet werd nagekomen door een ander.

Er waren meerdere gebeurtenissen waar de beloning of belofte, financieel of van andere aard niet werd vervuld. In mijn tienerjaren heel vaak door tussenkomst van mijn moeder.

De methode

De Mind Eye Power Reset-methode, kortweg MEP, is daar een geweldig instrument bij. De MEP-reset methode werkt met specifieke oogbewegingen waarmee je direct in kunt grijpen op de opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt hiermee diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen ontladen en dat was precies wat ik wilde.

Gisteren ben ik dan ook bij Els Taktor geweest om een MEP-sessie te ondergaan.

Tijdens de periode dat ik PTSS had, heb ik van verschillende therapeuten EMDR gehad. Helaas hadden die sessies mij niets, of in ieder geval te weinig gebracht en ervoer ik die als zwaar en moeilijk. Dit kwam ook omdat er steeds terug gegaan moest worden naar het moment waarop (waarschijnlijk) het trauma was ontstaan en dat ervoer ik als niet helpend.

Els voerde met aandacht het hele MEP-protocol uit. Wat gaat er niet goed? Daarna de reset, gevolgd door de integratie van het nieuwe perspectief.

Echt! Ik merkte tijdens het hele proces dat mijn brein en mijn hele fysiek bezig was een verschuiving teweeg te brengen.

Het thema, de daarbij horende negatieve emoties en lichamelijke ongemakken verdwenen gaandeweg de sessie naar de plek waar het hoort, namelijk in het verleden.

De inzichten die naar voren kwamen lieten niet alleen de stress over dit onderwerp verdampen, maar er ook angst verdween als sneeuw voor de zon. Het maakte allemaal plaats voor zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Kort gezegd: Ik ging van een staat van verdediging, naar een staat van groei!

Morgen mag ik weer zelf met een cliënt aan de slag tijdens een MEP-sessie.

Valérie
ValérieBelgie
Lees verder
Ik had niet voldoende zelfvertrouwen en durfde niet te geloven in mijn kunnen. Het ontbrak me ook aan zelfliefde in welke situatie dan ook. Door de sessies met Anton kreeg ik rust in mijzelf, voelde ik steeds meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Daardoor kreeg ik ook meer terug van anderen. Nu zit ik niet meer vast in een patroon dat anderen van mij verwachten en kan ik dingen anders verwoorden. Mijn familie zegt dat ik veranderd ben en veel rustig. Van Anton ontving ik begrip en ondersteuning. Hij zag me staan zoals ik echt ben. Hij heeft een open luisterhouding en respect voor mijn gedachten, terwijl hij mij niet naar de mond heeft gepraat. Hij heeft mij zelf de antwoorden laten vinden.
Leonie Wouters
Leonie WoutersNijmegen, Nederland
Lees verder
Ik was ontzettend vermoeid en had verschillende blokkades. Ik bleef op de bank zitten en merkte dat ik daar niet van uitrustte. Nu ben ik weer in beweging gekomen en voel ik meer lucht in mijn lijf. Wat mij bij is gebleven is de liefdevolle aanwezigheid van Anton.
Jenny Flach
Jenny FlachLife Coach & Public Speaker - Gothenburg, Sweden
Lees verder
Anton's coaching is absolutely transformational, unlocking insights that where very deep! I can highly recommend Anton to people who want to unlock their true powers and start growing both in business and as a person.
Agente bereden politie
Agente bereden politieAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Ik ben agente bij de bereden politie en ik wilde mijn PTSS overwinnen. Ik was na een opeenstapeling van gebeurtenissen o.a. angstig geworden om op verschillende paarden te stappen omdat ik dan zou verongelukken tijdens het springen of andere manoeuvres. Ik kan nu mijn werk weer doen, zonder napijn. Ik had vanaf het begin enorm vertrouwen in Anton.
Mireilla de Vries
Mireilla de VriesTransformatie & Levenseinde Coach - Nederland
Lees verder
Anton voelt meteen vertrouwd. Zijn ongelofelijke levensgeschiedenis heeft hem gemaakt tot de professionele hulpverlener die hij nu is. Aan alles merk je dat "he has been there". Hij weet echt wat je doormaakt, maar ook hoe je daar uit kunt komen. Je hebt mij alleen al met een "eenvoudige" geleide meditatie zoveel inzicht gegeven in hoe verder te kunnen met de vraagtekens die ik had. Wanneer nodig vraag ik zeker weer om zijn hulp.
Veteraan, Korps Mariniers
Veteraan, Korps MariniersAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Het verschil met Anton is dat die de tijd neemt om associatief met mijn trauma aan de slag te gaan en niet gebonden is aan die 60 minuten van bijvoorbeeld een psycholoog. Ik begon met een beeld en dat gaf weer een gevoel en toen kwam weer een beeld en een gevoel en zo steeds verder en dieper. Op die manier kwam ik alsmaar dichter bij de kern bij waar de pijn zat. Na de traumasessie was ik de eerste dagen erg vermoeid. Ik had in de sessie met Anton hard gewerkt. Emoties die ik ver weg had gestopt kwamen er uit en dat koste energie. En ook mijn hersenen moesten flink aan de slag om alles weer te herkaderen. Ik ben me vrijer gaan voelen. Ik voel nu meer de keuze in hoe ik zou willen handelen en ook het vertrouwen dat te doen.
Catarina Dehlin
Catarina DehlinEmotional Intelligence EQ/EI - Stockholm, Sweden
Lees verder
I had a session with Anton. The topic was an issue I have that hinders me, lies in my way to dare to do the things I want and holds me back. In only 30 minutes Anton talked to me, I do not even remember what he said, but I remember the effect it has had on me. It's like the hinder I saw before me has resolved like fog suddle, but surely dissapears. I feel light, happy and full of energy. Anton is very skilled in what he is doing and utterly professional.
Mirjam Lensink
Mirjam LensinkLens-Inc. Photography - Steenwijk, Nederland
Lees verder
Soms weet je even niet waar en hoe je verder moet, ondanks lieve vrienden en vers opgedane kennis. Bij Anton mocht en kon ik alles delen, kreeg ik nieuwe inzichten en kreeg ik weer vertrouwen in mijzelf. De scherpe randjes van traumatische herinneringen vervaagden langzaam onder begeleiding van Anton. Ik voelde me gezien en gehoord en mijn traject was enorm waardevol voor mij. Dankjewel Anton. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om deze tijd aan jezelf te geven. Je bent in goede kundige handen.
Annoniem op verzoek van cliënt
Annoniem op verzoek van cliëntBrabant, Nederland
Lees verder
Ik had hulp nodig bij het verwerken van trauma. Tijdens de behandelingen vond ik het o.a. heel fijn dat ik ervoer dat jij "langs mij bleef staan", een beetje zoals teamgenoten in een volleybal team. Ik voelde mij in alle emoties, behandelingen en golven die volgde niet aan mijn lot overgelaten. Dit kwam door Anton's houding van echte aandacht en het perspectief . Iemand die geloofde dat het voor mij ook anders kon, en durfde te zeggen wat ik moest horen.... Anton je deed wat nodig was! Mijn leven is compleet verander waarbij ik me nu echt de hoofdrolspeler voel in mijn eigen leven en dat voelt heerlijk.
Maaike
MaaikeUtrecht, Nederland
Lees verder
Ik liep continue tegen oude pijn aan en wilde die tijdens een losse sessie aangaan om de verwerking daarvan in gang te zetten. Ik koos voor Anton als begeleider in mijn proces omdat ik hem vertrouw, hij mij een veilig gevoel geeft en volledig aanwezig is. Ik heb nu veel meer energie heb. Er is ook meer ruimte in mijn hoofd. Ik voel nu ook afstand tussen mijzelf en de materiële zaken, m.a.w.: ik kan nu loslaten en wegdoen. Ik kan het echt aanbevelen wanneer je vast bent gelopen of overspannen, een angststoornis hebt of zelfs PTSS, om dan met Anton aan de slag te gaan.
Harry
HarryGelderland, Nederland
Lees verder
Ik vluchtte voor mijn gevoelens in alcohol en wiet, maar laat nu al mijn gevoelens toe, Ik hoef er niet van weg en weet nu dat vervelende gevoelens altijd weer voorbij gaan. Ik accepteer mijn gevoelige aard als man en ben in contact met mijn tranen als helend water. Van Anton kreeg ik het volledige gevoel dat alles er gewoon mag en kan zijn. Schuld en schaamtegevoelens verdwenen, oude trauma's lieten zich zien en konden daardoor transformeren. Dankjewel Anton!
Vorige
Volgende

Gaat er bij jou nu ook een oogje open?

Ik kan me voorstellen dat je zelf misschien ook al lang met iets zit waarvan het lijkt alsof het niet te veranderen is. Bedenk dan even dat ook voor jou het mogelijk is om deze trauma’s, diepgewortelde belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen te ontladen en om te zetten met nieuwe inzichten.

Mocht je meer willen weten over deze methode, kijk dan gerust bij één van ons op de website. Je kunt natuurlijk ook met Els of met mij een afspraak maken om ook bij jou blijvende verandering te maken in vastgeroeste patronen, gedachtes en trauma’s.

Gezonde groet,

Anton