Geketend door het leven?

Geketend door het leven?
Foto credits: Pixabay

Het is 1 juli, een bijzondere dag

Op deze datum in 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en de Nederlandse Antillen. Jaarlijks vieren we dit moment met Keti Koti, wat ‘verbroken ketenen’ betekent. Een dag om stil te staan bij onze geschiedenis en de gevolgen van het slavernijverleden.

De ketenen van het leven

In jouw eigen leven zijn er misschien ook gebeurtenissen geweest die grote gevolgen hebben gehad en wellicht nog hebben op jouw leven. Deze trauma’s werken als ketens die een behoorlijke belemmering kunnen zijn om jouw leven te volle te leven. Deze psychische ketens presenteren zich als angsten, twijfels, besluiteloosheid, weinig daadkracht, vastgeroeste patronen of belemmerende overtuigingen bijvoorbeeld.

Het kan zelfs zover gaan dat deze strategieën om met trauma’s om te kunnen gaan lichamelijk een uitweg zoeken.

Dissociatie en epileptische aanvallen

Een jonge vrouw vertelde tijdens haar eerste gesprek dat ze o.a. dissociatie en de epileptische aanvallen had. Daarnaast had ze nog vele andere strategieën om met haar trauma’s om te gaan, waarvan het ook voor haar duidelijk was dat ze dat waren. T.a.v. de dissociatie en de epileptische aanvallen vroeg ze me of ik die ook ging behandelen. Ik antwoorde daarop dat ik twee dingen met haar zou gaan doen:

  1. Haar helpen om van haar trauma’s af te komen en in een staat van groei te komen
  2. Haar leren hoe ze met de nieuwe situatie om kon gaan waardoor ze vrij kon leven zonder enig bezwarend rugzakje uit het verleden

Omtrent haar epileptische aanvallen vertelde ik haar dat wanneer die een van de manieren waren om haar trauma om te gaan, dat het dan zou verdwijnen. Als de oorzaak van de epileptische aanvallen lichamelijk zou zijn, dan zou het blijven en was het iets waar een arts wellicht meer mee zou kunnen helpen.

Het bleek inderdaad dat al deze strategieën haar haar hele leven hadden geketend en haar belemmerd hadden een volwaardig leven te leiden.

De ketenen verbroken

Het resultaat van de coaching die zij bij mij volgde was dat de ketenen uit het verleden werden verbroken en dat al deze strategieën verdwenen en er ruimte kwam voor een groeiproces. Een groeiproces waarbij ze in staat is alles te leren wat ze had overgeslagen in haar jeugd tot het moment van het verbreken van deze ketenen.

Het resultaat van dat groeiproces is op dit moment dat zij nu een volwaardig leven leidt. Ze gaat op avontuur, heeft inmiddels een aantal opleidingen afgerond, werk gevonden en haar hobby´s ontwikkeld.

Is dat het eindresultaat­­ voor haar? 

Nee, dit is pas het begin van iets moois, want haar hele leven ligt nog voor haar…

En? Waardoor word jij geketend?

Mocht jij je nu ook geketend voelen door gebeurtenissen uit jouw verleden? Vind jij het ook belangrijk dat deze ketenen doorbroken worden om en vrij en volwaardig leven te kunnen leiden?

Mocht jij je nu ook geketend voelen door gebeurtenissen uit jouw verleden? Vind jij het ook belangrijk dat deze ketenen doorbroken worden om en vrij en volwaardig leven te kunnen leiden?
Neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen hoe we die ketenen ook kunnen verbreken.

Warme groet,
Anton

Valérie
ValérieBelgie
Lees verder
Ik had niet voldoende zelfvertrouwen en durfde niet te geloven in mijn kunnen. Het ontbrak me ook aan zelfliefde in welke situatie dan ook. Door de sessies met Anton kreeg ik rust in mijzelf, voelde ik steeds meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Daardoor kreeg ik ook meer terug van anderen. Nu zit ik niet meer vast in een patroon dat anderen van mij verwachten en kan ik dingen anders verwoorden. Mijn familie zegt dat ik veranderd ben en veel rustig. Van Anton ontving ik begrip en ondersteuning. Hij zag me staan zoals ik echt ben. Hij heeft een open luisterhouding en respect voor mijn gedachten, terwijl hij mij niet naar de mond heeft gepraat. Hij heeft mij zelf de antwoorden laten vinden.
Leonie Wouters
Leonie WoutersNijmegen, Nederland
Lees verder
Ik was ontzettend vermoeid en had verschillende blokkades. Ik bleef op de bank zitten en merkte dat ik daar niet van uitrustte. Nu ben ik weer in beweging gekomen en voel ik meer lucht in mijn lijf. Wat mij bij is gebleven is de liefdevolle aanwezigheid van Anton.
Jenny Flach
Jenny FlachLife Coach & Public Speaker - Gothenburg, Sweden
Lees verder
Anton's coaching is absolutely transformational, unlocking insights that where very deep! I can highly recommend Anton to people who want to unlock their true powers and start growing both in business and as a person.
Agente bereden politie
Agente bereden politieAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Ik ben agente bij de bereden politie en ik wilde mijn PTSS overwinnen. Ik was na een opeenstapeling van gebeurtenissen o.a. angstig geworden om op verschillende paarden te stappen omdat ik dan zou verongelukken tijdens het springen of andere manoeuvres. Ik kan nu mijn werk weer doen, zonder napijn. Ik had vanaf het begin enorm vertrouwen in Anton.
Mireilla de Vries
Mireilla de VriesTransformatie & Levenseinde Coach - Nederland
Lees verder
Anton voelt meteen vertrouwd. Zijn ongelofelijke levensgeschiedenis heeft hem gemaakt tot de professionele hulpverlener die hij nu is. Aan alles merk je dat "he has been there". Hij weet echt wat je doormaakt, maar ook hoe je daar uit kunt komen. Je hebt mij alleen al met een "eenvoudige" geleide meditatie zoveel inzicht gegeven in hoe verder te kunnen met de vraagtekens die ik had. Wanneer nodig vraag ik zeker weer om zijn hulp.
Veteraan, Korps Mariniers
Veteraan, Korps MariniersAnnoniem op verzoek van cliënt
Lees verder
Het verschil met Anton is dat die de tijd neemt om associatief met mijn trauma aan de slag te gaan en niet gebonden is aan die 60 minuten van bijvoorbeeld een psycholoog. Ik begon met een beeld en dat gaf weer een gevoel en toen kwam weer een beeld en een gevoel en zo steeds verder en dieper. Op die manier kwam ik alsmaar dichter bij de kern bij waar de pijn zat. Na de traumasessie was ik de eerste dagen erg vermoeid. Ik had in de sessie met Anton hard gewerkt. Emoties die ik ver weg had gestopt kwamen er uit en dat koste energie. En ook mijn hersenen moesten flink aan de slag om alles weer te herkaderen. Ik ben me vrijer gaan voelen. Ik voel nu meer de keuze in hoe ik zou willen handelen en ook het vertrouwen dat te doen.
Catarina Dehlin
Catarina DehlinEmotional Intelligence EQ/EI - Stockholm, Sweden
Lees verder
I had a session with Anton. The topic was an issue I have that hinders me, lies in my way to dare to do the things I want and holds me back. In only 30 minutes Anton talked to me, I do not even remember what he said, but I remember the effect it has had on me. It's like the hinder I saw before me has resolved like fog suddle, but surely dissapears. I feel light, happy and full of energy. Anton is very skilled in what he is doing and utterly professional.
Mirjam Lensink
Mirjam LensinkLens-Inc. Photography - Steenwijk, Nederland
Lees verder
Soms weet je even niet waar en hoe je verder moet, ondanks lieve vrienden en vers opgedane kennis. Bij Anton mocht en kon ik alles delen, kreeg ik nieuwe inzichten en kreeg ik weer vertrouwen in mijzelf. De scherpe randjes van traumatische herinneringen vervaagden langzaam onder begeleiding van Anton. Ik voelde me gezien en gehoord en mijn traject was enorm waardevol voor mij. Dankjewel Anton. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om deze tijd aan jezelf te geven. Je bent in goede kundige handen.
Annoniem op verzoek van cliënt
Annoniem op verzoek van cliëntBrabant, Nederland
Lees verder
Ik had hulp nodig bij het verwerken van trauma. Tijdens de behandelingen vond ik het o.a. heel fijn dat ik ervoer dat jij "langs mij bleef staan", een beetje zoals teamgenoten in een volleybal team. Ik voelde mij in alle emoties, behandelingen en golven die volgde niet aan mijn lot overgelaten. Dit kwam door Anton's houding van echte aandacht en het perspectief . Iemand die geloofde dat het voor mij ook anders kon, en durfde te zeggen wat ik moest horen.... Anton je deed wat nodig was! Mijn leven is compleet verander waarbij ik me nu echt de hoofdrolspeler voel in mijn eigen leven en dat voelt heerlijk.
Maaike
MaaikeUtrecht, Nederland
Lees verder
Ik liep continue tegen oude pijn aan en wilde die tijdens een losse sessie aangaan om de verwerking daarvan in gang te zetten. Ik koos voor Anton als begeleider in mijn proces omdat ik hem vertrouw, hij mij een veilig gevoel geeft en volledig aanwezig is. Ik heb nu veel meer energie heb. Er is ook meer ruimte in mijn hoofd. Ik voel nu ook afstand tussen mijzelf en de materiële zaken, m.a.w.: ik kan nu loslaten en wegdoen. Ik kan het echt aanbevelen wanneer je vast bent gelopen of overspannen, een angststoornis hebt of zelfs PTSS, om dan met Anton aan de slag te gaan.
Harry
HarryGelderland, Nederland
Lees verder
Ik vluchtte voor mijn gevoelens in alcohol en wiet, maar laat nu al mijn gevoelens toe, Ik hoef er niet van weg en weet nu dat vervelende gevoelens altijd weer voorbij gaan. Ik accepteer mijn gevoelige aard als man en ben in contact met mijn tranen als helend water. Van Anton kreeg ik het volledige gevoel dat alles er gewoon mag en kan zijn. Schuld en schaamtegevoelens verdwenen, oude trauma's lieten zich zien en konden daardoor transformeren. Dankjewel Anton!
Vorige
Volgende